google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Илия Груев вече е в щаба на Арминия Билефелд, който се бори за оцеляване в елита на Германия

51-годишният български специалист Илия Груев е назначен за помощник-треньор в Арминия Билефелд, съобщава официалният сайт на тима. През миналия сезон Груев бе помощник на Флориан Кофелт във Вердер. За последно българинът отговаряше за следенето и контакта на преотстъпените играчи при “бременските музиканти”.

“Да бъда треньор е моя страст, нуждая се от ежедневен контакт с играчите и отбора. Така че предложението да се присъединя към треньорския екип на Франк Крамер в Арминия веднага ме грабна. Мога да се идентифицирам 100 процента с перспективите за бъдещето на отбора, очертани от Самир Араби (директор в Арминия), особено след като развитието на талантливи млади футболисти винаги ми е било на сърце. Сърцето на футбола бие на точното място в Билефелд. За мен е удоволствие и чест, като убеден отборен играч, активно да дам своя принос за спортното развитие на този традиционен клуб”, казва Груев пред сайта на Арминия, цитиран от “Монитор”.

Арминия Билефелд е застрашен от изпадане, след като е на предпоследното 17-о място в Бундеслигата, но е само на 2 точки от Майнц, който се намира на 15-ата спасителна позиция.

Първият двубой на Илия Груев като част от щаба на Арминия ще бъде на 3 април – именно гостуване на Майнц, който ще бъде от голямо значение за съдбата на отбора в Първа Бундеслига.