Наставникът на Лийдс хвали Илия Груев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Илия е топ футболист - впечатлен съм от него”, споделя Даниел Фарке

През това лято Илия Груев премина в отбора на Лийдс, състезаващ се в английската втора дивизия Чемпиъншип. Българският национал напусна Вердер Бремен с трансфер на стойност 6.5 млн. евро. 23-годишният халф вече записа два мача за йоркширци, появявайки се на терена в заключителните минути. Мениджърът на Лийдс Даниел Фарке направи кратък коментар за Груев на пресконференцията преди съботната визита на Саутхемптън.

“За всеки играч е нещо съвсем различно, когато дойде в “майката” на английския футбол. Физическото натоварване тук не може да се сравни с нито едно друго място. Илия е топ играч. Впечатлен съм от него”, каза Фарке.

Германският треньор настояваше за привличането на Груев в Лийдс. Като наставник на Борусия Мьонхенгладбах през сезон 2022/2023, Фарке следеше изкъсо представянето на българския национал в Бундеслигата.

Българинът се нуждае от време за адаптация към английския футбол и скоро може да се превърне в ключова фигура за Лийдс.  Добрите думи от страна на Фарке за българския халф би трябвало да означават, че мениджърът на Лийдс скоро ще гласува повече доверие на Илия Груев.