Барселона обмисля да си върне защитник през следващото лято
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд може да се опита да преподпише с 23-годишния испански бранител Хуан Миранда

Испанското издание SPORT съобщава новината, че 23-годишният бранител Хуан Миранда е обект на интерес от Барселона. Каталунският гранд няма да търси на всяка цена ляв бек през летния трансферен прозорец на 2024 г., но предстоящият статут на испанеца като свободен агент го направи атрактивна цел за шампионите на Ла Лига.

Хуан Миранда имаше любопитна кариера досега, като неговият първи период в Барселона не се получи. Въпреки че 23-годишният играч беше един от най-добрите млади таланти в Ла Масия, той не можа да се утвърди в състава на първия отбор. И така, след два наема далеч от Камп Ноу, Барселона го продаде на Реал Бетис през юли 2021 г. Испанският защитник се присъедини към Барселона от Реал Бетис през 2014 г., така че това беше завръщане у дома за него преди две години.

В момента Миранда е важен играч на Лос Вердибланкос, като е записал 83 срещи и има шест гола и девет асистенции. Но андалусици се притесняват за дългосрочното му бъдеще. Испанецът е в последната година от договора си с Реал Бетис, като нов договор не изглежда, че ще бъде сключен. В такъв случай отдалечаването от стадион „Бенито Виямарин“ е на хоризонта, а положението на играча привлече вниманието на бившия му клуб Барселона.

Присъствието на Алехандро Балде на левия фланг означава, че действащите шампиони в Ла Лига нямат нужда от ляв бек. Но Маркос Алонсо е в залеза на кариерата си, така че пристигането на Хуан Миранда обратно на “Камп Ноу” може да има смисъл.