Балотели скочи на управляващите в Италия заради COVID мерките
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият нападател на Милан изригна срещу управляващите в родината си

Италианският нападател Марио Балотели отправи остри критики за действията на италианските власти в борбата срещу COVID-19. Нападателят на Монца използва официалния си профил в Instagram, за да изкаже своето недоволство.

„Италия е Италия, какво друго да кажа? Може да е най-красивата държава в света, но заради няколко души се намира в упадък. Нямам нито десни, нито леви възгледи. Никога не съм имал политически убеждения. Но броят на коронавирусните инфекции отново нараства и наистина не мога да разбера защо трябваше да прекараме Коледа и Нова година по този начин. Пак сме заключени и някой може ли да ми обясни какъв вид червена зона е това?”, пита футболистът.

“В момента броят на инфекциите е почти два пъти по-висок от обикновено. Всички тези усилия… За ново заключване? Не могат ли тези, които ръководят страната, да управляват Италия честно и нормално?”, допълва Балотели.

От началото на кризата с коронавируса, в Италия са установени почти 2,5 милиона заболели, а загиналите са над 84 хиляди души.