Барчовски обяви състава за мачовете с Латвия и Босна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на Черноморец Константин Коев с повиквателна

Селекционерът на националния отбор по баскетбол за мъже Росен Барчовски обяви състава за решаващите мачове с Латвия и Босна и Херцеговина от последния квалификационен прозорец за ЕвроБаскет 2021 на 20 и 22 февруари.

Александър Везенков все още е под въпрос, а новото име в отбора е капитанът на Черноморец Константин Коев.

Ето и състава:

Димитър Димитров, Андрей Иванов, Цветомир Чернокожев, Александър Янев, Константин Костадинов, Александър Везенков (под въпрос), Христо Захариев, Константин Коев, Николай Стоянов, Чавдар Костов, Павлин Иванов, Венцислав Петков, Дий Бост, Васил Бачев, Деян Карамфилов

“Това е трети етап в квалификацията, променена система, система „балон“ – отиваме в Рига за два мача, на 20-и с Латвия и на 22-и с Босна,” заяви Барчовски.

“Това, което се промени, е едно сериозно ощетяване на нашия отбор, ние загубихме две домакинства. Загубихме домакинството си с Гърция и това, което предстоеше с Босна. Това беше сериозна щета, но такава е ситуацията.

“За да се класираме има два варианта – да победим Латвия с една точка или повече, вторият да загубим от Латвия с шест точки, да победим Босна и Гърция да победи Латвия.”