google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българската звезда бе най-резултатният играч на своя тим

Олимпиакос записа успех с 73:70 срещу Панатинайкос в първия мач между двата колоса в гръцкия баскетбол от финалната серия за титлата. Българската баскетболна звезда Александър Везенков отново бе най-добър за тима от Пирея, като се отчете с 20 точки и 7 борби. Така Олимпиакос има аванс от 1:0 във финалната серия, която се играе във формат 3 от 5.

Олимпиакос започна много силно двубоя и за радост на феновете си дръпна с 10:0, а Панатинайкос не успя да намери ритъма си и губеше с 14:26 след края на първата част. През втория период „червените“ продължиха да бъдат по-добри, но техният съперник се съвзе и намали на 41:33 на полувремето.

ПАО стартира силно 3-та част, като вкара седем поредни точки. След това обаче Олимпиакос бе пълен господар и поведе с 61:48. В играта на домакините обаче имаше спад, а Панатинайкос се възползва и се стигна до равенство при 66:66. Олимпиакос все пак си върна водачеството и спечели мача със 73:70.

Александър Везенков завърши срещата с 20 точки, 7 борби и 2 асистенции, а Томас Уолкъп вкара 13 точки, докато Костас Слукас добави 12 точки за победителите.

Вижте всички Последни Спортни Новини от 7sport.net