Бърнли изплува от опасната зона след успех над Уулвърхемптън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Шон Дайш се наложи с 2:1 над "вълците"

Бърнли излезе от зоната на изпадащите след успех с 2:1 над Уулвърхемптън в среща от 14-ия кръг във Висшата лига. Тимът на Шон Дайш събра 13 точки и се изкачи до 16-ото място в класирането. „Вълците“ пък остават на 11-ата позиция с 20 точки.

Домакините имаха много добра възможност за попадение в 28-ата минута. Вратарят Ник Поуп със силен удар от пеналта прати в половината на Уулвс, като ударът се превърна в отлично извеждащо подаване за Ашли Барнс, който обаче не успя да преодолее Руи Патрисио.

Седем по-късно Барнс се реваншира за пропуска. Чарли Тейлър направи добро центриране при пробив отляво, а Ашли Барнс прати с глава в мрежата на далечната греда за 1:0.

В 51-ата минута домакините удвоиха преднината си. При центриране от фаул Бен Мий отклони с глава, получи се сблъсък между футболисти на двата тима, а топката беше отклонена към Крис Ууд, който с мощен удар от няколко метра беше безпогрешен.

В края на двубоя „вълците“ намалиха изоставането си. В 88-ата Джош Бенсън фаулира Фабио Силва и гостите получиха дузпа, а португалецът стреля точно от бялата точка за 2:1.

Времето обаче не стигна за Уулвърхемптън да си тръгне с точка от „Търф Моор“.