Бърнли ще опита да привлече халф на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Алберт Самби Локонга не успя да се докаже на Артета

Полузащитникът на Арсенал Алберт Самби Локонга е близо до трансфер в Бърнли, твърдят медиите в Белгия. Локонга е желан от сънародника си Винсент Компани, който ще се опита да задържи “винено-червените” в елита на Англия през следващия сезон след като те убедително спечелиха титлата в Чемпиъншип през миналата кампания.

Локонга бе привлечен в тима на “артилеристите” през 2021 година. Те платиха 17,5 милиона на Андерлехт, на който тим той е юноша. Белгиецът прекара първия си сезон на “Емирейтс” в битка за титулярното място, която обаче категорично загуби. Поради тази причина през миналия сезон той бе преотстъпен на Кристл Палас. “Орлите” обаче нямаха клауза за откупуването на Локонга.

За момента няма информация дали трансферът на Самби Локонга в Бърнли ще бъде постоянен или ще бъде нов наем. Не е изключена и възможността двата отбора да се споразумеят за сделка под наем с опция за откупуване. По този начин Компани ще може от първа ръка да оцени качествата на Локонга след което да вземе окончателно решение дали ще се нуждае от него.