Челси краде трансферна цел на Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аксел Дизази е пред трансфер на “Стамфорд Бридж”

Ръководството на Челси е напреднало в преговорите за централния бранител на Монако Аксел Дизази, сподели журналистът Дейвид Орнстий. Според информацията “сините” са се разбрали с френския клуб за 45 милиона евро. Те обаче все още не са договорили личните условия с футболиста.

Причината Челси да се обърне към услугите на Дизази е тежката контузия, която Уесли Фофана получи в предсезонната подготовка. Очаква се англичанинът отново да прекара по-голямата част от сезона в лазарета, след като контузи коляното си.

25-годишният Дизази се отличава със завидна скорост, физическа сила и внушителен ръст от 1,90 м. Той е стълб в отбраната на Монако и е доста опитен и сигурен в отиграванията си за своята възраст.

Точно тези му качества накараха и мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг да го пожелае. Нидерландецът възнамерява да замени Хари Магуайър именно с Дизази, в случай че се стигне до изходящ трансфер на английския национал. Ако обаче Магуайър не бъде продаден, Тен Хаг едва ли ще пристъпи към привличането на друг бранител.