Маркъс Рашфорд обмислял да напусне Юнайтед преди идването на Тен Хаг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Идването на Ерик тен Хаг ми се отрази чудесно - той ми даде свобода", казва треньорът на "червените дяволи"

Нападателят Маркъс Рашфорд разкри, че е имал намерение да напусне Манчестър Юнайтед преди нидерландският специалист Ерик тен Хаг да поеме отбора. Английският национал, който наскоро сключи нов 5-годишен договор с “червените дяволи”, заяви, че нидерландският специалист му е дал нужната свобода на действие, което е било от ключово значение Рашфорд да продължи да играе на “Олд Трафорд”.

“Преди да дойде треньорът мислех за промяна. Във футбола това се случва, но винаги има причина. Неговото идване ми се отрази чудесно. Той ми даде свобода. В миналото бях с много статична роля и не можех да се насладя на играта. Аз съм такъв човек, че представянето ми влияе на моето настроение. А когато не съм щастлив, не мога да играя най-добрия си футбол”, каза Рашфорд.

През кампанията 2022/23, който бе първи за Тен Хаг като треньор на Манчестър Юнайтед, Рашфорд реализира рекордните в кариерата си 30 гола във всички състезания. С головете на Маркъс Рашфорд, “червените дяволи” успяха да завършат трети в Премиър Лийг, както и вдигнаха Купата на Лигата.

В момента Ман Юнайтед се готви за началото на сезон 2023/24 във Висшата лига. Отборът стартира кампанията на 14 август срещу Уулвърхемптън.