Добави коментар
Бос на каталунците на практика потвърди, че се работи за завръщането на Меси

Барселона върви по правилния път и полага усилия, за да укрепи финансите си, вярвайки, че е в състояние да възстанови баланса на капиталa на клуба до сезон 2024/2025, обяви вицепрезидентът на каталунците по финансовите въпроси Едуард Ромеу.

В същото време на въпрос за евентуално завръщане на Лео Меси на „Камп Ноу“, той отвърна многозначително: „Ние знаем как да правим чудеса.“, допълвайки, че президентът Жоан Лапорта вече е обявил, вратите за аржентинската икона са отворени…

В неделя бордът на директорите на Барса ще представи на Общото събрание на членовете резултатите за финансовата 2021/2022, които отчитат 98 милиона евро печалба след облагане с данъци.

В предходната финансова година бяха регистрирани загуби на стойност 97 милиона евро, като в голямата си част те бяха натрупадни заради пандемията от COVID-19.

Ромеу поясни, че Барселона е финиширал 2021/2022 година с оперативни приходи от 1.017 милиарда евро, като в същото време оперативните разходи са на стойност 856 милиона евро.

От „Камп Ноу“ вече имат ясна цел и за сезон 2022/2023 – оборот от 1.452 милиарда и печалба след облагане с данъци от 275 милиона.

„Когато бяхме избрани, поискахме пет години, за да пренасочим дисбаланса на собствения капитал, но с финансовите лостове, които направихме тази година, вече сме по-близо до целта“, коментира Ромеу на пресконференция.

Вицепрезидентът на каталунците добави, че дълговете на Барса, които възлизат на общо 1.35 милиарда евро, 673 милиона от които са задължения към банки, са намалени до 1 милиард.

Добави коментар
Гласувай:
3.3/5 - 18 гласували