Има дата за завръщането на Барселона на “Камп Ноу”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В края на 2024 г. Барселона ще може да играе на новия си стадион

Реновацията на стадион “Камп Ноу” върви с бързи темпове и в Барселона са много доволни от този факт. Графикът за разрушаване на легендарното съоръжение на каталунците е финализиран предсрочно, което по договор означава бонус от един милион евро за турската фирма Limak.

В Барселона считат, че се работи с чудесно темпо и поддържат убеждението, че феновете на каталунския гранд ще могат да се върнат на стадиона в първата фаза към края на следващата година. Тогава “Камп Ноу” ще е с капацитет 65 000 до официалното му откриване, когато проектът ще бъде напълно построен през 2026 г., като тогава ще може да приеме 104 600 зрители.

Институционалният вицепрезидент и ръководител на Espai Barça – Елена Форт, обяви, че на датата 29 ноември 2024 г. Барселона ще може да ползва обновения си стадион.

В същото време Барселона понася тежък удар около изграждането на стадиона. „El Periódico“ ексклузивно публикува репортаж, който включва няколко случая на трудова експлоатация при изграждането на новия стадион. След месеци на разследване, гореспоменатата медия извади наяве тежкото положение на работниците – възнаграждението е под минималната работна заплата, не получават извънреден труд и са принудени да работят дори в събота със заплахи за уволнение в случай на закъснение.