Реал Мадрид преговаря с италианец за заместник на Анчелоти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роберто Де Дзерби e сред вариантите за нов треньор на "лос бланкос" през следващия сезон

Реал Мадрид работи по намирането на заместник на Карло Анчелоти, който напуска клуба в края на сезона. Опитният италиански такатик ще застане начело на Бразилия. Друг италианец обаче може да води Реал Мадрид през кампанията 2024/25 – това е Роберто Де Дзерби, който в момента е начело на Брайтън.

Испанската медия Sport излиза с информация, че Де Дзерби е бил потърсен за заместник на Анчелоти. Смята се, че италианският мениджър е основна цел на боса на “белия балет” Флорентино Перес. 44-годишният Де Дзерби впечатлява, откакто пое “чайките” през миналия сезон.

Бившият треньор на Шахтьор Донецк изведе Брайтън до историческо първо участие в Лига Европа. Твърди се, че работата му с младите таланти на клуба от Висшата лига е една от причините да хване окото на Реал Мадрид, където има младоци от най-висока класа като Джуд Белингам, Винисиус Жуниор, Едуардо Камавинга и Родриго. Договорът на младия специалист с Брайтън е до 2026-а г., но Реал Мадрид може да го привлече от следващата кампания.

Междувременно „лос бланкос“ се целят и в Шаби Алонсо като потенциален заместник на Анчелоти. В момента испанецът върши чудесна работав Байер Леверкузен.