Арсенал не желае да продава защитник, свързван с Байерн Мюнхен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" нямат намерение да преговарят за продажабата на Такехиро Томиясу на фона на интерес от страна на баварския гранд

Според реномирания журналист Флориан Плетенберг, отборът на Байерн Мюнхен има голямо желание да привлече Такехиро Томиясу в редиците си. 25-годишният играч е на техния радар и те искат да го привлекат в клуба през зимния трансферен прозорец, но Арсенал няма никакво намерение да се разделя с японския национал.

След положителен престой в състава на Болоня, Томиясу се присъедини към Арсенал през лятото на 2021 г. 25-годишният бранител се усъвършенства през годините и е важна част от отбора под ръководството на Микел Артета. До момента той е записал 69 мача за лондончани и е допринесъл за четири гола. През настоящия сезон японският национал участва в 16 двубоя. 25-годишният футболист е универсален, като е използван от Артета и по двата фланга, както и в сърцето на отбраната.

Впечатляващото представяне на Томиясу и неговата вариативност са две причини, поради които японският национал привлече вниманието на немския гранд Байер Мюнхен. Томас Тухел иска повече дълбочина в отбрана и привличането на Томиясу ще бъде чудесен ход.

Байерн Мюнхен ще се опита да изкуши “топчиите” с оферта за японеца през зимния трансферен прозорец. Но Арсенал няма намерение да продава футболиста по средата на сезона. Такехиро Томиясу е важен за плановете на Микел Артета и на “Емиратс” не мислят да продават своя бранител.