Левски се справи с Дунав Русе и е на 1/8-финал за Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" играха с 10 души през второто полувреме, но записаха категорична победа над "драконите"

Тимът на Левски София се класира на 1/8-финалите на турнира Sesame Купа на България. Възпитаниците на Николай Костов се наложиха с 3:1 в гостуването си на Дунав Русе и оправдаха ролята си на фаворити на букмейкърите преди срещата.

Головете за Левски в мача отбелязаха Рикардиньо на два пъти и Роналдо – бразилците повалиха втородивизионния Дунав. За “драконите” се разписа Георги Вълчев. Левски игра след почивката с човек по-малко, след като Илиян Стефанов бе изгонен с директен червен картон, но това не попречи на “сините” да спечелят мача комфортно.

Началните минути на срещата в Русе бяха с лек превес на гостите от столицата. Дунав обаче се опитваше да играе футбол и зрителите гледаха качествен двубой. В 26-ата минута Рикардиньо напредна в полето на Дунав, влезе в наказателното и с мощен удар по диагонала се разписа за 0:1.

Дунав отговори четири минути по-късно. Георги Вълчев засече центриране от корнер за 1:1. Малко след това Джан Хасан изчисти топката пред голлинията на вратата на Дунав. Младият страж на домакините Даниел Николов пък отрази мощен удар на Асими Фадига.

В добавеното време на полувремето Левски поведе в резултата с гол от спорна дузпа. Рикардиньо бе повален от Георги Иванов, който с шпагат изби топката, но все пак докосна и бразилеца, а главният рефер отсъди най-тежкото наказание във футбола. Бразилският нападател на “сините” вкара от бялата точка за 1:2.

Второто полувреме не започна добре за Левски. В 53-ата минута гостите останаха с човек по-малко заради директен червен картон на Илиян Стефанов, който удари без топка Калин Георгиев от състава на “драконите”.

Три минути след това обаче Левски предреши крайния изход на срещата. Асен Чандъров комбинира с Рикардиньо, който отправи изстрел, спасен от вратаря на домакините, но при добавката Роналдо се разписа за 3:1 в полза на столичния гранд.

В 83-ата минута Дунав пропусна на два пъти да се върне в мача с втори гол. Левски запази преднината си от две попадения до последния съдийски сигнал и се поздрави с успеха.

Още спорт