Барса отново се луташе до влизането на Меси в игра
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Роналд Куман спечели с 5:2 домакинството си на Бетис

Барселона спечели категорично с 5:2 двубоя си срещу Бетис от 9-ия кръг на Ла Лига. Звездата на „блаугранас“ Лионел Меси влезе като резерва след почивката и вкара на два пъти, а с по едно попадение се отчетоха Дембеле, Педри и Гризман, като последният пропусна дузпа в 33-ата минута. За гостите точни бяха Санабрия и Морон, а Аиса Менди получи червен картон в 60-ата минута.

Домакините очаквано се хвърлиха в атака от първата минута и положенията пред вратата на Бетис не закъсняха. След 5 минути игра Ансу Фати проби отдясно и комбинира с Гризман, който обаче стреля неточно. В следващата атака на „блаугранас“ Фати пробва диагонален удар, но топката мина много близо до левия страничен стълб.

Удар на Карвальо от Бетис бе париран от Тер Стеген, а малко по-късно Гризман отново показа неточност при удара си.

В 22-ата минута Усман Дембеле финтира Алекс Морено, след което завърши атаката с прецизен удар – 1:0 за Барселона.

Пропуските на Гризман продължиха, като в 27-ата французинът нацели гредата след прекрасен пас на Педри.

Жорди Алба бе фаулиран в пеналта в 31-ата и съдията отсъди дузпа в полза на домакините, която Гризман се нагърби да изпълни. Французинът обаче не успя и от бялата точка, тъй като Клаудио Браво хвана ъгъла и спаси.

В добавеното време рикошет от Сержи Роберто изненада Пике и Лангле, от което се възползва Санабрия, изравнявайки.

Роналд Куман смени Ансу Фати на почивката и пусна на негово място звездата на тима – Лионел Меси.

В 49-ата Жорди Алба подаде от левия фланг, Меси прескочи топката, която достигна до Гризман, който най-накрая отбеляза и даде аванс на Барселона.

Аиса Менди спря с ръка топката при удар на Дембеле в 60-ата, а след преглед на ситуацията съдията показа директен червен картон на Менди и даде втора дузпа за домакините, като този път Меси не показа колебание и отбеляза.

Лъч надежда за гостите проблесна в 74-ата, когато Морон намали на 2:3.

Меси обаче върна преднината от два гола на Барса в 82-ата, като това е първи гол на аржентинеца от игрова ситуация от началото на сезона, а Педри оформи крайното 5:2 в 90-ата.