Барса придърпва друго “лале” ако се провали с Депай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неспиращият да бележи с екипа на ПСВ Айндховен Мален готов да акостира на "Камп Ноу"

Испанският гранд Барселона, който от години насам се уповава на някои от най-големите имена в нидерландския футбол, отново е насочил погледа си към Ниската земя.

Нещо повече, на “Камп Ноу” са готови и с резервен вариант, в случай че сделката с приоритетната им цел – Мемфис Депай, пропадне, съобщава El Mundo Deportivo.

Шефовете на каталунците вече са провели разговори и с нападателя на ПСВ Айндховен Дониел Мален, който е готов да акостира в Барселона ако нещата се объркат със звездата на Лион и националния тим на Нидерландия Депай.

Любопитно е да се отбележи, че интерес към Мален има и от страна на Арсенал.

Мемфис вече доста време е в полезрението на Барселона, като бе пред трансфер още през миналото лято, но сделката се провали в последния момент.

Настоящият договор на Депай с Олимпик Лион изтича през лятото и каталунците отново са готови да действат. С днешна дата обаче все още не е ясно къде играчът ще продължи кариерата си.

Именно неизвестността кара шефовете на Барселона да са готови с пожарен вариант за негов заместник. Мален е отлично познат на наставника на каталунците Роналд Куман, тъй като дебютира в националния тим на Нидерландия именно под ръководството на специалиста.

Този сезон 22-годишният нападател има 43 мача за ПСВ във всички турнири, в които вкара 25 гола и направи 9 асистенции. Според популярния сайт transfermarkt.de цената на Мален в момента е около 30 милиона евро.