Барса с рутинна победа над Леганес, дръпна с 5 точки пред Реал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона надигра Леганес с 2:0 в двубой от междинния 29-ти кръг на испанската „Ла лига“. Първото попадение отбеляза изгряващата звезда на каталунците Ансу Фати в 42-рата минута. Второто попадение реализира Лео Меси от дузпа в 68-тата.

Наставникът на „блаугранас“ Кике Сетиен направи няколко промени, целящи освежаване на състава в тежкия цикъл от мачове. 17-годишния суперталант Ансу Фати стартира в атака заедно с Лео Меси и Антоан Гризман. В средата на терена се появиха Иван Ракитич и Артур, а в центъра на отбраната, мястото си зае Клеман Лангле, който бе наказан за предния шампионатен двубой на Барса.

Старши треньорът на Леганес Хавиер Агире заложи на схема 5-3-2, разчитайки в атака на Мигел Гереро и Хави Ерасо.

Изненадващо, първия голям шанс бе на сметката на гостите. В 11-тата минута Хави Ерасо се измъкна на ръба на засадата напредна, след което подаде на намиращия се в наказателното поле Мигел Гереро. Той стреля много добре, ударът му преодоля вратаря тер Стеген, но Лангле бе добре позициониран и успя да изчисти от голлинията. Само две минути по-късно „бутарке“ стигна до греда. Гереро бе забравен на втора греда и стреля силно от малък удар, като топката се отби от далечната греда на тер Стеген.

Последваха силни минути за Барса. В 26-тата минута, малко случайно, след рикошет, топката тръгна застрашително към вратата на „лос пепинерос“, техният вратар обаче внимаваше и успя да я достигне точно пред Гризман. 4 минути по-късно френския нападател стреля с глава, след добро центриране на Ракитич, но ударът му не бе достатъчно добър.

В края на полувремето Барселона откри резултата с първото си по-опасно положение. Фирпо успя да отнеме топката и тя стигна до Ансу Фати. Той стреля хитро от границата на наказателното поле и успя да изненада вратаря на Леганес за 1:0.

https://twitter.com/LaLigaEN/status/1273001550563160068

В 44-тата Меси стреля с глава, но ударът му бе неточен.

Второто полувреме започна с осезаем натиск на Барселона. Шампионите доминираха , а кастилците се бяха затворили здраво в своята част и не допускаха опасни положения.

Лео Меси получи шанс да стреля от пряк свободен удар в 51-рата минута, но вратарят Куеяр спаси.

В 64-тата минута Гризман отбеляза гол, който бе отменен, след намесата на Видео Асистент Рефера. Семедо тръгна по дясното крило, но преди да получи топката, вече бе с няколко сантиметра зад гърба на отбраната на Леганес.

Само четири минути след това Меси бе съборен в наказателното поле и спечели дузпа за Барса. Аржентинецът тръгна на дрибъл от центъра към вратата на Леганес, няколко от играчите на гостите опитаха да го фаулират, но той все пак достигна до наказателното поле, където бе заклещен от двама. Реферът направи консултация със системата ВАР и потвърди първоначалното си отсъждане – 11 метров наказателен удар. Именно Меси се нагърби с изпълнението и с много точен удар до гредата отбеляза дежурното си попадение.

В 88-ата Артуро Видал изведе по отличен начин Рики Пуч, но младокът не успя да реализира сам срещу вратаря.

Дълбоко в добавеното време Суарес имаше шанс за гол, след много красиво копване от Меси, само че, уругваецът не успя да намери топката.

В последната минута треньорът на Леганес получи червен картон за реплика към съдиите.

С тези три точки, Барса събира 64 и увеличава преднината си с 5 срещу Реал Мадрид, но „белият балет“ е с мач по-малко. Леванте остава на последната позиция, на три точни от спасителния бряг.