Барселона дава приоритет на привличането на Бернардо Силва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците искат да вземат португалския национал през това лято

Според информация на достоверното испанско издание Mundo Deportivo, португалският национал Бернардо Силва е обект на интерес от Барселона. Каталунският гранд гледа на 28-годишния играч като на приоритетна цел за текущия трансферен прозорец. Действащите шампиони на Ла Лига ще се насочат усилията си да вземат плеймейкъра на Манчестър Сити вместо Жоао Феликс от Атлетико Мадрид.

Бернардо Силва е един от най-добрите креативни полузащитници в света по време на престоя си в Манчестър Сити. Португалският национал проби на сцената по време на престоя си в Монако, като им помогна да победят Пари Сен Жермен до шокиращ триумф в Лига 1 през 2016/17. И той стана още по-добър играч, след като се премести в Манчестър Сити преди половин дузина години, а през изминалия сесон спечели требъл с “гражданите”.

28-годишният футболист е записал над 300 мача за Манчестър Сити, като има 55 гола и 59 асистенции. Силва и Манчестър Сити достигнаха върха на клубния футбол, като спечелиха и ШЛ през миналия сезон. Футболистът иска да се впусне в ново приключение и тимът на Барселона може да му предложи такава възможност това лято.

Бернардо Силва е на радара на Барселона от дълго време. Каталунците искаха да го вземат през изминалите два летни трансферни прозореца. Но лошото им финансово състояние попречи да го привлекат през 2021 и 2022 г. Въпреки това, интересът към португалеца не е намалял през последните 12 месеца. И последните информации твърдят, че те мечтаят да подпишат със Силва това лято и ще дадат приоритет на привличането му.