Барселона е фаворит за победата срещу Жирона според Elitbet
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунско дерби в битка на върха в таблицата в Ла Лига

Тази вечер от 22:00 ч. отборите на Барселона и Жирона излизат един срещу друг в дербито на 16-ия кръг на Ла Лига. Двата тима са в топ 3 на класирането, като изненадващо за всички Жирона е пред каталунския гранд с 4 точки повече. Жирона делеше първото място с Реал Мадрид преди началото на кръга, а в събота “белият балет” направи реми 1:1 с Бетис и сега е с точка напред и с мач повече на сметката си. Въпреки предимството в класирането, Барселона е фаворит за победата. Виждаме коефициентите на Elitbet спортни залози за испанската ЛА Лига, където Барса е фаворизиран. Ставката за успех на каталунския гранд е 1.51, докато победа на Жирона е оценена на 5.62.

Гостите загубиха само седем точки в последните си 12 мача и са във фантастична голова форма. Жирона отбеляза средно 2,29 гола на мач като гост този сезон, като в шест от седемте им мача и двата отбора отбелязаха гол. Гостите отбелязаха при всяка от визитите си и доказаха, че могат да изплашат Барселона. Жирона е и най-резултатният тим в Ла Лига преди началото на този кръг, което е впечатляващо.

Барселона повиши увереността си с победата над Атлетико Мадрид (1:0) у дома миналата неделя. Сега каталунците имат нов сблъсък за челните позиции и ще трябва да надвият и Жирона, за да се доближат до първото място. Възпитаниците на Шави имат средно по два гола на домакински мач този сезон и не са пропускали да отбележат в Ла Лига освен в първия кръг, в който направиха 0:0 с Хетафе. Предстои да видим дали Барселона ще оправдае ролята си на фаворит в Elitbet срещу Жирона или гостите ще продължат с впечатляващите си резултати.