Барселона е на път да подпише с Ориол Ромеу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд скоро ще приключи сделката за халфа на Жирона

Полузащитникът Ориол Ромеу е много близо до трансфер в Барселона. Каталунският тим ще плати сума от 5 милиона евро, за да осигури услугите на испанския халф Освен това сделката ще включва и футболист на Барса – ще се присъедини към Жирона под наем.

Ориол Ромеу възроди кариерата си, откакто се присъедини към Жирона от Саутхемптън миналото лято. 31-годишният футболист видя бъдещето си несигурно в края на сезон 2021/22. Но той се утвърди като един от най-добрите полузащитници в Ла Лига след дебютната си кампания с Жирона. Опитният испански халф има 34 мача досега за Жирона, като се отчете с два гола. Представянето на Ромеу привлече вниманието на бившия му клуб Барселона.

От последните новини става ясно, че той е на път да се присъедини отново към действащите шампиони на Ла Лига това лято. Барселона набеляза испанеца за трансферна цел, след като разбра, че Мартин Зубименди и Джошуа Кимих са твърде скъпи за тях. Двамата полузащитници бяха основните цели на Ернандес, но те са извън бюджета на Барселона за летния трансферен прозорец.

По този начин халфът на Жирона е с приоритет. 31-годишният играч се превърна в най-добрия кандидат за подсилване на халфовата линия на Барселона това лято и скоро би трябвало да се присъедини към тима.