Барселона и Ливърпул са сред фаворитите за подписа на Флориан Виртц
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Виртц почти сигурно ще напусне Байер Леверкузен през следващото лято

Състезанието за подписа на Флориан Виртц от Байер Леверкузен се нажежава, като Барселона, Манчестър Сити, Байерн Мюнхен и Ливърпул са набелязали полузащитника, според испанската медия Fichajes. Фаворити за привличането на футболиста са каталунците и гигантите от “Анфийлд”.

20-годишният футболист на Леверкузен започна сезон 2023/24 в страхотна форма, като вкара три гола и направи четири асистенции в 10 мача. Общо универсалният нападател е вкарал 26 пъти и има 34 асистенции в 113 двубоя във всички състезания за “аспирините”, показвайки хладнокръвие и зрялост за крехката си възраст.

Въпреки че германският национал удължи договора си с Байер Леверкузен през това лято до 2027 г., грандовете на Стария континетн сериозно се интересуват от него. Барселона, от една страна, е вперила очи в 20-годишния талант от доста време, наблюдавайки страхотния му възход с голям интерес поради стила му и възможността да играе на много позиции на терена.

Тъй като се предполага, че играчът има желание да носи фланелката на Барселона на някакъв етап от кариерата си, това може да даде предимство на Барселона в надпреварата за неговия подпис, въпреки че в момента те не могат да отговорят на желаната сума от Леверкузен.

Ливърпул пък ще има за цел да намери заместник на Мохамед Салах в близко бъдеще и това може да бъде Виртц. Предимно атакуващ полузащитник, който понякога може да играе на крилото, той ще добави така необходимата класа към атаката на Ливърпул, за да компенсира евентуалното напускане на Салах.