Барселона може да направи изненадващ трансфер през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците обмислят привличането на Жоржиньо през зимата

Полузащитникът на Арсенал Жоржиньо е свързван с преминаване в испанския гранд Барселона през януарския трансферен прозорец. 31-годишният играч не е незаменим за лондонския клуб и Барса се надява да се възползва от ситуацията му и да го привлече за малка сума през зимния трансферен прозорец, според Mundo Deportivo.

Барселона има нужда да добави повече качество и дълбочина към своя състав и 31-годишният играч може да бъде на разположение на разумна цена през януари. Той ще бъде свободен агент през лятото на 2024 г. и Арсенал е доста вероятно да обмисли продажбата му на по-ниска цена.

“Топчиите” няма да искат да загубят бившия полузащитник на Челси със свободен трансфер и Барселона може да се възползва от ситуацията с договора му. Жоржиньо се е доказал във Висшата лига през годините и може да се окаже идеален трансфер за тима на Барселона. Той ще добави дълбочина и качество към халфовата линия на каталуснкия гранд. Освен това стилът му на игра го прави подходящ и за философията на Барселона.

31-годишният футболист спечели големи трофеи по време на престоя си в Челси и ще донесе така необходимия опит и лидерски качества и в съблекалнята на Барселона, като Жоржиньо е и европейски шампион с Италия, след като Скуадрата триумфира на Евро 2020.