Лука Модрич не е щастлив от ролята си на резерва в Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Никой не е щастлив, когато не играе, но няма да свалям гарда", заяви хърватинът

37-годишният Лука Модрич е в залеза на своята славна кариера. Хърватският полузащитник на Реал Мадрид реши да остане на “Бернабеу” и през този сезон, след като е получил уверение, че ще играе редовно. Това обаче не се случва в началото на кампанията и Модрич не е доволен от факта, но заяви, че няма да се предава.

„Никой не е щастлив, когато не е на терена. След цялата ми кариера това чувство е особено странно за мен. Решението обаче е на треньора и аз няма да се сърдя или свалям гарда заради това, а ще бъде точно обратното”, каза хърватският ветеран.

Полузащитникът разкри подробности около подписването на нов договор с „белия балет“: „Те искаха да остана, а моето желание бе същото. Единственото ми условие да остана беше да ме използват редовно, а не да ме задържат на база на минали заслуги. Казаха ми, че нищо няма да се промени в статуса ми и поради този факт подписах“.

„Наясно съм, че имаме много конкуренция в халфовата линия, че тези млади хора са играчи от най-високо ниво, затова са в Мадрид. Ние, по-възрастните играчи, трябва да им помогнем да прогресират и постепенно да поемат ролите си. Това, за което съм наясно, е, че ще работя, за да бъда сред главните герои на този сезон“.

Лука Модрич влезе като резерва в първите три шампионатни срещи на Реал този сезон. Той започна титуляр в последния мач – домакинството на Хетафе. Модрич записа 33 мача в Ла Лига през миналия сезон с 4 гола и 3 асистенции.