Барселона може да привлече Иван Фреснеда за 10 милиона евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Валядолид ще се радва да спечели пари от младия защитник

Според информация на испанското издание Mundo Deportivo, Барселона и Арсенал са сред кандидатите за защитника Иван Фреснеда. Реал Валядолид ще приеме оферта от 10 милиона евро за талантливия бранител, вместо да настоява за задействане на клаузата за освобождаване на стойност 20 милиона евро. Каталунският гранд е фаворит за привличането на 18-годишния футболист.

Иван Фреснеда се превърна в един от най-търсените млади футболисти в родината си след силния сезон в Реал Валядолид. Въпреки че “лилаво-белите” не успяха да запазят мястото си в елита на Испания, акциите на испанския краен защитник се повишиха значително. А освобождаващата му клауза, намаляваща от 40 милиона евро на 20 милиона евро, го направи привлекателна трансферна цел за водещите клубове.

18-годишният играч се е появил 26 пъти за Реал Валядолид миналия сезон, като изигра над 2000 минути. И след изпадането на Реал Валядолид в Сегунда дивисион, мястото на Фреснеда в клуба е несигурно. Футболистът желае да се развива и да играе в по-силен тим. Подобна ситуация привлече вниманието на Барселона и Арсенал.

Последните информации сочат, че Барселона е във вдеща позиция да подпише с младия талант. И името на Фреснеда се издига в списъка с трансферни цели на каталунците, докато действащите шампиони на Ла Лига се стремят да сложат край на дългогодишните си проблеми на десния бек.