Барселона може да привлече талантлив еквадорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Оскар Самбрано е цел на каталунците, които вече преговарят за подписа на 19-годишния полузащитник на ЛДУ Кито

19-годишният еквадорец Оскар Самбрано е обект на интерес от страна на Барселона. Става ясно, че каталунският гранд вече е започнал преговори за подписа на 19-годишния полузащитник. Неговият настоящ клуб ЛДУ Китo ще се стреми да осигури значителна част от процента на следваща продажба, освен трансферната сума.

Оскар Самбрано е родом от Санта Доминго и е постигнал значителен прогрес в родината си. Еквадорският национал в селекцията на страната си до 20 години представляваше доста клубове в младежките години, а в момента играе с успех за ЛДУ Кито. 19-годишният футболист дебютира в първия отбор през миналия сезон през април 2022 г. И оттогава Самбрано направи страхотен прогрес, като записа 28 двубоя и вкара един гол.

Прогресът на младежа не остана незабелязан, като няколко клуба от европа, включително Барселона, насочиха поглед към него. Действащите шампиони в Ла Лига вече подписаха с полузащитник това лято, като Илкай Гюндоган пристига със свободен трансфер . Но германският национал най-вероятно ще изиграе напреднала роля, вместо да бъде заместник на Серхио Бускетс. Така че е редно Барселона да инвестира в опорен полузащитник.

Халфът на Саутхемптън Ромео Лавия е един от играчите, които се появяват на радарите на Барселона. Но белгийският национал е твърде скъп за Барселона, като Оскар Самбрано се очертава по-лесен трансфер. Каталунският гранд вече преговаря с неговия клуб за евентуална сделка.