Барселона може да се подсили със защитник на Атлетико Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шави иска Барса да привлече Марио Ермосо от мадридския тим

Според информация на испанското издание Fichajes, Марио Ермосо е обект на интерес от страна на Барселона. Мениджърът на тима Шави Ернандес няма търпение да добави централен защитник към отбора си тази година. И той настоява “блаугранас” да направи оферта към Атлетико Мадрид за 28-годишния Ермосо.

Марио Ермосо имаше силни периоди, откакто се присъедини към Атлетико Мадрид от Еспаньол през юли 2019 г. Испанският национал беше сред най-добрите защитници в Ла Лига, когато пристигна на Сивитас Метрополитано преди почти половин десетилетие. И въпреки че имаше някои слаби мачове в началото на престоя си в Атлетико, той се превърна в много важна фигура за отбраната на “дюшекчиите”.

28-годишният футболист досега той се е появил над 150 пъти за Атлетико Мадрид, записвайки десет гола и пет асистенции. Прогресът на Ермосо не остана незабелязан, привличайки вниманието на много топ клубове, включително Барселона.

Универсалността на испанския футболист означава, че той може да бъде предимство за Барселона от лявата страна на защитата. Но ще бъде интересно да се види дали каталунските гиганти ще се вслушат в призива на Шави за подпис на централен защитник, като привлекат Марио Ермосо през януари.