Барселона не се отказва от привличането на нов нападател
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона продължава да търси нападател, признава директорът на тима Гийермо Амор, но гигантите от Каталуния не са склонни да разкрият идентичността на вероятните трансферни цели.

Въпреки, че зимният прозорец затвори, възможността за трансфер за Барса остава. Сделки за спешни наеми в “Ла Лига” все още могат да бъдат направени, въпреки че трябва да се постигнат споразумения между местните отбори.

В тима на каталунците с контузии са двама от нападателите на отбора – Луис Суарес и Усман Дембеле, като и двамата скоро няма да са готови за игра. В мача с Билбао за Купата например Кике Сетиен трябваше да заложи на Серхи Роберто в предни позиции. Това принуждава Барса да потърси нов нападател, като от известно време клубът е свързан със звездата на Валенсия Родриго.

Гийермо Амор признава, че се проучват опции, но не споменава конкретни имена.

Той каза на репортерите след победата с 3:2 над Реал Бетис, когато беше разпитан за продължаващото търсене на нов голмайстор: „Не можем да назовем имена”.

„Други играчи си тръгнаха и трябва да изчакаме и да видим какво е положението на Дембеле, преди да решим. Ако има добра възможност да подпишем с някого, тогава ще видим какво можем да направим.”

Барса намери вдъхновение срещу Бетис, като Френки де Йонг, Серхио Бускетс и Клеман Ленгле вкараха 3 попадения за “каталунците”. Лионел Меси пък предостави асистенция за всички попадения, а Амор с удоволствие наблюдаваше представянето на отбора.

Той добави: „Повторихме представянето от Билбао. Отново играхме силно, вдигнахме се и показахме, че сме печеливш отбор”.

“Ние сме силен отбор, който иска да се бори за всичко. Показахме добро лице и създадохме много шансове. Мисля, че също така се справихме добре в отбранителен план”, каза още Гийермо Амор.

Късно снощи Барселона се върна на победния път срещу Бетис на “Бенито Вилямарин”, но те остават на второ място в таблицата на “Ла Лига” зад съперника си за титлата Реал Мадрид с 3 точки по-малко.