Барселона обмисля интересна оферта за Браян Сарагоса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд е готов да предложи 15 милиона евро плюс играч под наем, за да подпише с 22-годишния национал на Испания

Звездата на Гранада Браян Сарагоса е желан от Барселона, пише испанското издание Fichajes. Действащите шампиони в Ла Лига претърсват пазара за офанзивни футболисти. Каталунците са готови да предложат 15 милиона евро плюс играч под наем, за да подпишат с наскоро дебютиралия испански национал.

Браян Сарагоса постигна големи успехи, откакто се присъедини към Гранада от аматьорския Конехито Малага през 2019 г. Футболистът трябваше да изчака до 20-ия си рожден ден, за да направи дебюта си в първия отбор за андалуския клуб през ноември 2021 г. Испанецът не е поглеждал назад, откакто проби в състава на първия отбор на Гранада, набирайки сила на сила през последните две години. Сарагоса прогресира още повече в първите седмици на сезон 2023/24, като отбеляза пет гола и записа една асистенция в девет участия в Ла Лига досега.

Изявите на младото крило на Гранада също му помогнаха да спечели първата си повиквателна за националния отбор. И Сарагоса направи своя дебют за Испания през международната пауза този месец, оставяйки своя отпечатък от пейката срещу Шотландия. Междувременно прогресът на играча не остава незабелязан, привличайки вниманието на гранда Барселона.

Каталунският тим вероятно ще търси ново крило през летния трансферен прозорец на 2024 г. Феран Торес е изправен пред несигурно бъдеще и вероятно ще напусне Барселона през следващата година. В допълнение, способността на Барселона да завърши постоянен трансфер на Жоао Феликс е неясна на фона на безкрайните финансови проблеми. Затова тимът следи потенциални футболисти, които може да привлече. От “Камп Ноу” са готови да отделят 15 милиона евро плюс играч под наем, за примамят клуба от Андалусия за продажбата на Браян Сарагоса.