google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият халф на Челси може да заиграе в каталунския гранд

Испанското издание Mundo Deportivo съобщава, че дефанзивният халф Н’Голо Канте отново е в трансферните планове на Барселона. Каталунският гранд има нужда от нов дефанзивен полузащитник, след като Марк Бернал получи контузия в края на мача срещу Райо Валекано. Така бившият опорен халф на Челси се очертава като късна трансферна цел за каталунците.

Н’Голо Канте се представя добре, откакто се присъедини към Ал Итихад със свободен трансфер миналото лято, след като договорът му с Челси изтече. Французинът претърпя кошмар от контузии в последния си сезон с Челси и се премести в Близкия изток, за да намери отново своята форма.

И Канте демонстрира, че е сред най-добрите дефанзивни халфове в света с изявите си за Франция на Евро 2024. Представянето на Канте за клуба и страната му не останаха незабелязани, като французинът е сред вариантите за нов полузащитник на Барселона.

Интересът на Барселона към Н’Голо Канте е разбираем. Каталунският клуб трябва да подпише с опорен полузащитник преди затварянето на летния трансферен прозорец, след като загуби Марк Бернал с дългосрочна контузия. За младия талант кампанията 2024/25 приключи преждевременно, след като скъса предна кръстна връзка на лявото коляно в последния мач на Барса срещу Райо Валекано във вторник вечер.