Барселона обмисля продажба на Андреас Кристенсен през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса може да спечели пари от 27-годишния датски национал Андреас Кристенсен през летния трансферен прозорец на 2024 г.

Според информация на испанското издание SPORT, дългосрочното бъдеще на Андреас Кристенсен в Барселона не е сигурно. Действащите шампиони на Ла Лига трябва да съберат пари, за да финансират трансфери през лятото 2024 г. Така че те може да се разделят с 27-годишния централен защитник след края на сезон 2023/24.

Андреас Кристенсен влизаше и излизаше от титулярния състав, откакто се присъедини към Барселона преди близо 18 месеца. Датският национал не поднови договора си с Челси, за да стане свободен агент и да напраави мечтания трансфер в Барселона. Но той не е бил безспорен първи избор за титуляр в редиците на “блаугранас”.

27-годишният футболист се представя на добро ниво през целия си престой в Барселона. Междувременно пазарната му стойност се повиши до 40 милиона евро през последните 18 месеца. Кристенсен се е появил 50 пъти досега за Барселона, отличавайки се с един гол и две асистенции, но бъдещето му в каталунския клуб е е под въпрос.

Заради финансовите проблеми на Барса може да се наложи да продаде някой от играчите с висока стойност през летния трансферен прозорец на 2024 г., за да балансира бюджета си. Това постави Андреас Кристенсен в на прожекторите. 27-годишният футболист привлича интерес от Висшата лига, като Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Юнайтед искат да го привлекат и при добра оферта най-вероятно Барселона ще се раздели с датчанина.