Барселона отложи трансфера на Вандерсон за 2024 г
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона няма да преследва 22-годишния бразилски краен защитник на Монако през това лято

Според информация на испанското издание SPORT, бразилецът Вандерсон е обект на интерес от Барселона. Но каталунският гранд няма средства да преследва 22-годишния футболист през този трансферен прозорец. Така че те ще започнат офанзивата за него през 2024 г., като крайният защитник на Монако е готов да ги чака още една година.

Вандерсън прекарва младежките си години в родината, като проби в тима на Гремио. Неговите изяви в Бразилия не останаха незабелязани и той се присъедини към Монако преди 18 месеца. Оттогава акциите на Вандерсон се повишиха още повече и той впечатли с играта си на “Стад Луи II”. 22-годишният бранител е важен играч на Монако, записвайки 61 мача, като има три гола и осем асистенции. И прогресът на младежа привлече вниманието на Барселона.

Интересът на каталунците към осигуряване на услугите на Вандерсон е разбираем, като се имат предвид дългогодишните проблеми на клуба на позицията десен бек. Действащият шампион в Ла Лига се бори за стабилност в тази зона в състава, откакто приключи първият период на Дани Алвеш. И проблемът беше толкова голям, че трябваше да използва Жул Кунде, централен защитник, като първи десен защитник през изминалия сезон.

Редно е Барселона да инвестира в млад десен бек, който може да бъде дългосрочно решение на проблема. По този начин името на Вандерсон се очертава като опция за укрепване на състава. Но каталунският гранд няма средства да започне офанзивата за него това лято. Вместо това Барселона ще го преследва през летния трансферен прозорец на 2024 г.