Барселона постигна трудна, но сладка победа над Кадис
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд имаше затруднения до първия гол срещу "жълтите"

Барселона записа първа победа за сезон 2023/24 в Ла Лига, след като спечели с 2:0 над Кадис като домакин в среща от 2-рия кръг на първенството. Първото попадение в двубоя бе отбелязано от Педри, а в добавеното време Феран Торес подпечата успеха на каталунците.

Тази вечер Барселона посрещна опонента си на олимпийския стадион “Монтжуик”, където ще домакинства през този сезон. Наставникът Шави заложи на силен стартов състав – Тер Стеген на вратата, а пред него в защита започнаха Кристенсен, Кунде, Де Йонг и Балде. В средата на терена действаха Педри, Ромеу и Гави, а напред каталунците разчитаха на Ямал, Левандовски и Гюндоган.

Барса доминираше през първото полувреме, като отправи осем удара към вратата на съперника, пет от които точни. Каталунският тим обаче не успя да стигне до попадение.

В 54-ата минута Гави отправи опасен удар покрай вратата на гостите. Малко след това Крис Рамос не успя да се разпише. В следващите минути възпитаниците на Шави владееха повече топката, но чистите голови положения липсваха,

В 82-рата минута Барселона най-после отбеляза гол на Кадис, което бе и дебютното им попадение за сезона. Педри получи чудесно извеждащо подаване от Илкай Гюндоган и без да се бави насочи топката в мрежата за 1:0.

В добавеното време каталунците направиха страхотна контра атака, за да стигнат до втори гол. Левандовски изведе Феран Торес на чиста позиция и испанският национал преодавя вратаря Ледесма – 2:0.

В следващия кръг на Ла Лига, Барселона гостува на Виляреал и ще се опита да запише втори пореден успех.