Барселона предлага нов договор на Де Йонг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френки де Йонг има предложение за нов контракт от Барселона

Според информация на испанското издание SPORT, Френки де Йонг може скоро да подпише нов договор с Барселона. Каталунският гранд и нидерландския халф имат споразумение за още 3 години, но от Барса искат да осигурят дългосрочното му бъдеще.

Френки де Йонг е важна фигура в средата на терена за Барселона. Нидерландецът може би е най-постоянният и надежден играч за Барселона, откакто се присъедини към тях от Аякс преди четири години. Но бъдещето му беше несигурно миналата година, тъй като “блаугранас” се опитаха да го продадат, за да балансират финансите.

Напускането на Де Йонг през лятото на 2022 г. не се осъществи, въпреки че Манчестър Юнайтед настояваше силно за неговия подпис. Френки де Йонг впоследствие се утвърди като ключова фигура за Барселона, участвайки във всеки мач, когато е във форма. 26-годишният футболист се е появил 187 пъти досега за Барселона, като е записал 16 гола и 21 асистенции.

Междувременно настоящият договор на де Йонг е до 30 юни 2026 г., така че му остават още три години от споразумението. Но това не попречи на Барселона да представи ново предложение на масата на играча. Каталунските гиганти се стремят да осигурят дългосрочното му бъдеще, като по този начин му отправят своята оферта.

Барса иска да задържи талантливия халф още няколко години. Не е ясно дали действащите шампиони на Ла Лига са готови да увеличат заплатата му на фона на безкрайните си финансови проблеми.