Барселона продължава офанзивата за защитник на Манчестръ Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Испанският гранд Барселона продължава офанзивата за централния бранител на Манчестър Сити – Ерик Гарсия, съобщава „Mundo Deportivo“. Изданието твърди, че „каталунците“ са приготвили оферта на стойност от 15 милиона евро за 19-годишния защитник, който е желан от Роналд Куман.

Според предварителните информации, “гражданите“ ще настояват да получат с 3 милиона повече за талантливия защитник. Гарсия няма намерение да подновява своя договор с гранад от Манчестър, като той има само още една година от контракта си с „небесно-сините”. Именно затова Ман Сити ще се опитат да спечелят някакви пари от продажбата му през този трансферен прозорец.

Новият наставник на Барселона Роналд Куман има огромно желание да върне Гарсия в Каталуния. Бранителят е израснал в академията на Барселона, но през 2017-та година преминава в академията на Ман Сити.

19-годишният защитник трябваше да прояви търпение под ръководството на Пеп Гуардиола, но получи шанс да докаже потенциала си миналия сезон и впечатли в партньорството си с Аймерик Лапорт в центъра на отбраната на “гражданите”.

Ерик Гарсия взе участие в 22 двубоя във всички турнири за Ман Сити през сезон 2019/2020. Ако шампионът на Англия от сезон 2018/19 отхвърли предложената сума за трансфер на бранителя това лято, то Барселона ще изчака до януари, за да предложи по-ниска цена или направо да сключи предварителен договор с испанския защитник.