Барселона продава Френки де Йонг на Байерн Мюнхен?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информациите Барселона може да бъде принудена да продаде полузащитника Френки де Йонг заради финансови проблеми, а Байерн Мюнхен е готов да предложи оферта за нидерландеца

Тимът на Барселона е възможно да се раздели с Френки де Йонг в близко бъдеще, тъй като клубът се бори с финансови затруднения, пише Mundo Deportivo. И ако Де Йонг бъде поставен в трансферната листа, настоящият германски и европейски шампион Байерн Мюнхен е готов да привлече нидерландския халф.

Не е тайна, че финансите в Барселона са сериозно засегнати през последните месеци поради пандемията ot коронавирус, както и в много други клубове по света. Каталунците от месеци се опитват да намалят възнагражденията на играчите и през миналия месец успяха да се договорят с футболистите за съкращаване на заплатите. Въпреки това, нещата все още изглеждат мрачни за “блаугранас” на финансовия фронт, а все още не е ясно кога феновете могат да бъдат допуснати обратно на “Камп Ноу”. Това може да принуди отборът да продаде един от най-добрите си играчи, а Френки де Йонг, който е един от малкото футболисти, които могат да подобрят значително финансовото състояние на каталунците.

Де Йонг се премести в Барселона от Аякс през лятото на 2019 г. след сделка на стойност 75 милиона евро плюс 11 милиона евро под формата на бонуси и оттогава се превърна в ключов играч за клуба. 23-годишният футболист е записал 57 участия за каталунците, като до момента е вкарал два гола и има пет асистенции, пропускайки само един мач във всички състезания, откакто Роналд Куман пое отбора по-рано тази година.

Твърди се, че германският шампион Байерн Мюнхен от много време следи Де Йонг и са искали да го вземат от Аякс, преди да се премести в Барселона. Те обаче продължават да следят полузащитника и поддържат връзка с неговия агент, като му споделя, че ще се заинтересуват, ако възникне възможност той да напусне “Камп Ноу”.

Де Йонг подписа нов договор с Барселона още през октомври по-рано тази година, удължавайки престоя си в клуба до 2026 г. Смята се, че в новия контракт има освобождаваща клауза на стойност 400 милиона евро. Ако обаче клубът нямат друг избор освен да продаде футболиста, “блаугранас” ще искат трансферна сума, близка до тази, която са платили, за да го вземат от Аякс.

Байерн Мюнхен има нужда от нов халф, след като продаде Тиаго Алкантара на Ливърпул през летния трансферен прозорец, докато проблемите с контузиите на Корентин Толисо продължават да предизвикват безпокойство. Освен това, след като договорът на последния изтича след 18 месеца, то Ханзи Флик има нужда от нов полузащитник на Алианц Арена, което ще направи Де Йонг основна трансферна цел на баварците. Остава да видим как тази интригуваща история ще се развие през следващите седмици и дали Барселона ще се раздели с един от най-перспективните играчи в отбора.