Футболистите на Барса се съгласиха да намалят заплатите си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд ще спести 122 млн. евро от финансовите възнаграждения на играчите

Ръководството на Барселона се поздрави с успех при преговорите със своите футболисти за намаляване на заплатите им. Каталунският гранд ще спести 122 млн. евро от финансовите възнаграждения на играчите, което е отлична новина за клуба, който се опитва да стъпи на крака след тежкия удар, причинен от пандемията.

Футболистите са склонили да намалят своите заплати до края на сезон 2020/2021.

Очаква се в близките дни споразумението да бъде ратифицирано, съобщиха от клуба.

„Днес двете страни постигнаха принципно споразумение, което позволява корекция на заплатите за текущия сезон за сума от 122 милиона евро фиксирано възнаграждение, към което се добавя отсрочка за 3 години променливо възнаграждение от този сезон, предвидена в бюджета на приблизително от 50 милиона евро. Този ​​принцип на съгласие предстои да бъде ратифициран през следващите дни от засегнатата група играчи и треньори. Споразумението, ако бъде ратифицирано, ще бъде събитие от голямо значение за пренасочване на настоящата икономическа ситуация. И двете страни оценяват големите усилия, които трябва да бъдат положени, за да достигнат до съгласие, с което да се поздравяват“, написаха от клуба.

По време на първата вълна от коронавирус в Европа играчите на Барселона се съгласиха на 70-процентно намаляване на заплатите, а също така обещаха да се включат с дарения, с които да помогнат персонала в клуба да получи своите пълни заплати.

През октомври финансовият отчет на Барселона показа, че клубът е на загуба с 97 млн. евро заради негативния ефект на пандемията.