Барселона работи по задържането на Кансело и за следващия сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на Ла Лига иска да задържи португалския национал

Според информация на испанското издание SPORT, тимът на Барселона ще се опита да преподпише с Жоао Кансело през следващата година. Действащият шампион в Ла Лига работи върху стратегия за завършване на сделка за наем със задължителна клауза за закупуване.

Но в момента Барселона и Манчестър Сити се различават в оценката на тази клауза, като каталунският гранд смята да предложи 30 милиона евро, докато “гражданите” искат 50 милиона. Все пак Барса ще се опита да намери общ език със Сити в преговорите и да направи сделка за Кансело.

Жоао Кансело възроди своята кариера, откакто се присъедини към Барселона от Манчестър Сити през лятото. 29-годишният играч някога беше сред най-добрите крайни защитници във Висшата лига. Но конфликтът му с Пеп Гуардиола доведе до края на престоя му на “Етихад”, като Манчестър Сити го даде под наем на Байерн Мюнхен през януари 2023 г.

Шампионите на Бундеслигата обаче не осъществиха постоянен трансфер това лято. И Кансело трябваше да изчака до последния ден на летния трансферен прозорец, за да реши своето близко бъдеще. Преминаването му в Барселона се отрази много добре на португалеца и той е ключов футболист за тима на Шави.

Бившият защитник на Ювентус записа три гола и две асистенции в 16 мача досега за Барселона. Действащите шампиони на Ла Лига се стремят да го задържат в клуба след сезон 2023/24 и работят по оставането му в клуба.