Барселона разтрогна договора си с американец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сержиньо Дест ще напусне тима на блаугранас

Ръководството на Барселона е взело съвместно решение с мениджъра на тима – , да бъде прекратен договора на крайния бранител Сержньо Дест. Тази информация бе обявена по-рано днес от журналиста Виктор Мало.

До това решение се е стигнало след като до момента не е постъпила нито една оферта за Дест. Шави разчиташе на това, че ще успее да спечели средства, които да инвестира в тима си от продажбата на Дест, но плановете му се провалиха.

Трансферът на Дест в Барса бе осъществен през 2020 година когато каталунците платиха малко над 20 милиона на Аякс за неговите услуги. Тогава Дест бе едва на деветнайсет години и бе смятан за един от най-обещаващите таланти на амстердамския гранд. Той обаче така и не успя да разкрие пълния си потенциал на “Камп Ноу”, макар че получи своя шанс когато Роналд Куман бе наставник на тима.

Непостоянството в играта на Дест първо доведе до отдаване под наем в Милан, а сега и до перманентно напускане на Барселона. За момента липсва информация за това къде той ще продължи кариерата си, но най-вероятната дестинация за него ще бъде Серия А.