Барселона с интерес към защитник на Атлетико Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса обмисля да подпише с 28-годишния защитник Хави Галан през януари

Според информация на испанското издание Fichajes, защитникът Хави Галан е обект на интерес от страна на Барселона. Действащите шампиони на Испания възобновиха интереса си към 28-годишния краен бранител. Междувременно Галан не е много щастлив в Атлетико Мадрид поради липса на игрово време досега, откакто бе привлечен от Селта Виго.

Хави Галан се утвърди като един от най-добрите крайни защитници в Ла Лига през последните няколко сезона. Испанецът стана известен по време на престоя си в Уесска през сезон 2020/21, въпреки че арагонският клуб изпадна в Сегунда Дивисион тогава.  28-годишният играч се присъедини към Селта Виго след изпадането на Уеска и показа добри игри. Изявите на Галан не останаха незабелязани, като приковаха вниманието на клубове от висок ранг като Барселона и Атлетико Мадрид. В крайна сметка мадридчани подписаха с играча от галисийския клуб.

Атлетико Мадрид плати само 5 милиона евро, за да осигури услугите на Галан през миналото лято. Но играчът не успява да се утвърди в състава, след като има само 98 минути игрово време. Ситуацията не му харесва и той може да поиска трансфер, а тимът на Барселона все още има интерес към него.

Действащият шампион на Ла Лига в момента има двама леви бекове в състава си. Алехандро Балде е първият избор на поста ляв бек, докато Маркос Алонсо е резерва. Дългосрочното бъдеще на Алонсо в Барса обаче е несигурно, въпреки че той не иска да напуска през януари.