Барселона с нова крачка към титлата, този път прегази Елче като гост
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците с нова важна стъпка към титлата в Ла Лига, а Елче почти сигурно ще играе в Сегунда Дивисион през следващата кампания
Състава на Барселона спечели с лекота визитата си на Елче в мач от 27-мия кръг на Ла Лига. За Барса в мача се разписаха Робърт Левандовски, който вкара два гола, Ансу Фати и Феран Торес.
Първият гол в мача падна в 20-та минута, когато Роналд Арауха успя да подаде прецизен пас към Робърт Левандовски, за да може полякът да се открие резултата. В 56-та минута Ансу Фати удвои преднината на ,,каталунците”, след като отправи удар от границата на наказателното поле, след брилянтен индивидуален пробив.
Третото попадение бе реализирано 10 минути по-късно отново от Ленадовски, който овладя страхотно подаване от Пабло Гави, и отново от границата на наказателното поле се стигна до прецизен удар в средата на вратата на Елче. Крайният резултат бе оформен в 70-та минута, когато Робърт Левандовски успя да намери Феран Торес, който пък със завидно самочувствие прати топката в левия ъгъл на вратата.
С тази победа Барселона вече води пред Реал Мадрид с 15 точки, но и с мач повече от тях, докато тима на Елче се намира на последното място в класирането и изглежда, че няма да имат шанс да се спасят.