Барселона с разгромна победа при рестартирането на “Ла лига”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона победи Майорка с 4:0 в мач от 28-ия кръг на испанската „Ла Лига“. Артуро Видал даде преднина на „блаугранас“ още във 2-рата минута. За 2:0 се разписа зимното попълнение Брейтуейт в 37-тата. Третият гол отбеляза Жорди Алба, след забележителен пас на Меси в 80-тата минута. В продължението и самият Меси не пропусна да открие головата си сметка, след подновяването на кампанията. 

Мениджърът на Барса Кике Сериен избра да стартира в атака с Мартин Брейтуейт, вместо излекувалия дълга контузия Луис Суарес. Меси и Гризман заеха другите две места в каталунското нападение. Като изненада в състава на Барса, може да се отличи присъствието на Роналд Араухо, като партньор на Пике в сърцето на отбраната.

Гостите пък заложиха на офанзивното 4-4-2, а за голове се разчиташе на Будимир и Кучо Ернандес.

Едва 64 секунди бяха нужни на Барса, за да отбележи първия си гол, след тримесечното прекъсване. Френки де Йонг успя да отнеме топката още в наказателното поле на противника и я предостави на Жорди Алба. Испанецът центрира към средата на наказателното поле, където Артуро Видал бе по-бърз от Хуан Састре и с глава от точката на дузпата прониза мрежата на Майорка, без да остави никакъв шанс на вратаря Маноло Рейна. Халфът на Барселона е отбелязал 7 гола през сезона, но са му били нужни едва 9 удара към вратата на съперника. Никак не лоша ефективност.

В седмата минута Серхи Роберто центрира, Меси не успя да засече топката и тя се озова във Брейтуейт. Той обаче стреля неточно от около 15-тина метра. Четири минути по-късно последва нова атака и центриране от дясното крило, но малко не достигна на Гризман да засече подаването в мрежата.

В 22-тата минута дойде и първия шанс за гостите. Такефуса Кубо успя да надиграе Роналд Араухо и опита да отбележи с диагонален удар. Вратарят на Барса тер Щеген обаче отрази. Майорка продължи да атакува и стигна до няколко по-опасни центрирания, но без точен удар.

В 37-тата домакините стигнаха до нов гол. Гризман подаде на Меси, който с глава чукна леко към Брейтуейт. Датчанинът стреля незабавно и от около 15 метра отбеляза второто попадение в срещата. След гола останаха някакви съмнения и арбитърът преглежда ситуацията около една минута, но в крайна сметка ВАР-ът не промени първоначалното отсъдения гол.

Втората част започна със добър шанс за Майорка. Дани Родригес надбяга младият Араухо и подаде за Анте Будимир. Нападателят опита техничен удар с вътрешен фалц към далечния ъгъл на тер Стеген, но не успя да уцели вратата.

В 57-тата минута на терена се появи Луис Суарес, на мястото на Гризман. Две минути по-късно Меси проби към наказателното поле и подаде на Брейтуейт. Датският нападател успя да намери пространство и да стреля, но вратарят спаси.

В 60-тата Суарес опита акробатичен удар към врата, но не успя. Малко след това и Араухо изпусна от близко.

В 70-тата минута тер Стеген не се намеси по най-добрия начин, при едно центриране от корнер, но Иван Ракитич успя да го покрие и да изчисти с глава на задната греда.

В 79-тата минута Меси направи брилянтен пас с едно докосване към Жорди Алба. Левият бек напредна и с хубав удар в близкия ъгъл направи резултата класически. Останаха съмнения за засада на испанеца, но проверките със системата ВАР не показаха такава.

До края на срещата Майорка имаше два добри шанса за почетно попадение, но Жуниор Лаго и Абдон Пратс пропуснаха.

В последната минута Лео Меси вкара 20-ия си гол в Ла Лига за крайното 4:0 след удар от около 12 метра.