Барселона се надява да договори португалски халф на по-ниска цена
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса ще се опита да намали цената на 24-годишния португалски халф Флорентино Луис до 40 милиона евро

Според информация на испанското издание SPORT, Флорентино Луиш е на радара на Барселона за трансфер през зимата. Португалският полузащитник има освобождаваща клауза на стойност 120 милиона евро в договора си с Бенфика, но действащите шампиони на Ла Лига се надяват да намалят цената до около 40 милиона евро.

Флорентино Луиш прекарва юношеските си години в родината си и е в Бенфика повече от десетилетие. 24-годишният футболист се издигна в йерархията на клуба, преди да направи своя дебют в първия отбор по средата на сезон 2018/19. Но дефанзивният халф трябваше да изчака, преди да се утвърди на “Ещадио да Луж”.

Португалският полузащитник имаше периоди под наем в Монако и Хетафе, така че успехът на Луиш с екипа на Бенфика през миналия сезон беше изненадващ, тъй като той се превърна във важна фигура в средата на терена за “орлите”. Футболистът обаче не е титуляр този сезон, започвайки само в шест от 16 мача досега, като същевременно е записал само 560 минути на терена.

Все пак интересът на Барселона към Луиш остава. Клубове от Висшата лига също следят футблиста. От Барса са уверени, че с преговори може да намалят доста цената на играча и ще се пробват да го привлекат през 2024 г.