Барселона се отказа от трансфер на Жоржиньо през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд няма да започне офанзива за подписа на 32-годишния италиански национал

Според информация на испанското издание SPORT, Жоржиньо е бил обект на интерес от страна на Барселона. Но каталунският тим няма да започне офанзива за привличането на халфа на Арсенал през януарския трансферен прозорец. Действащите шампиони в Ла Лига нямат средства на фона на финансовия феърплей, за да подпишат с нови играчи този месец.

Жоржиньо е солидна резервна опция за Арсенал, откакто пристигна от Челси в изненадващ зимен трансфер миналата година. Италианският национал се радваше на превъзходен престой в клуба от Западен Лондон в продължение на почти половин десетилетие, като спечели Шампионската лига със “сините”.

32-годишният футболист беше основно резервен вариант за Микел Артета, като игровото му се повиши този сезон. В своите 930 минути на терена, Жоржиньо има един гол и една асистенция в 20 мача досега. Но дългосрочното бъдеще на Жоржиньо в Арсенал е несигурно. Опитният полузащитник навлезе в последните шест месеца от договора си с клуба от Северен Лондон.

В такъв случай януарският трансферен прозорец е последният шанс на Арсенал да спечели пари от Жоржиньо. Подобна ситуация привлече вниманието на Барселона. Но поради лошата финансова ситуация на испанския шампион, каталунците нямат възможност да отправят оферта за италианския халф.