Барселона се прицели в аржентинец за заместник на Левандовски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шави иска Хулиан Алварес да заиграе за каталунския гранд

Барселона ще се пробва да отмъкне аржентинския нападател Хулиан Алварес от Манчестър Сити. Носителят на Световната купа прави страхотен сезон, като има шест гола и пет асистенции в 13 двубоя за “гражданите” и започна да засенчва Ерлинг Холанд.

Испанското издание Sport информира, че каталунците следят Алварес, тъй като са в процес на търсене на дъгосрочен заместник на Роберт Левандовски. Опитният поляк се присъедини към “блаугранас” с трансфер на стойност 50 милиона евро миналото лято от Байерн Мюнхен и отбеляза 33 гола във всички състезания. Левандовски има контракт с Барса до лятото на 2026-а година, но може би от следващия сезон ще започне да получава по-малко игрови минути в тима.

Старши треньорът на Барса Шави Ернандес и спортният директор Деко харесват изявите на Алварес и в него виждат страхотен нападател. Те искат да си осигурят достатъчно добър заместник на Левандовски и смятат, че аржентинецът е идеален кандидат.

Изданието допълва, че Шави е голям фен на Алварес поради неговата способност да бележи голове и да създава шансове за попадение. Също така освен, че аржентинецът може да играе на върха на атаката, то е възможно да действа и по крилата, и зад нападателя.