Барселона ще се опита да привлече талант на Лион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският нападател Брадли Баркола е трансферна цел на каталунците

Според информация на авторитетното издание Mundo Deportivo, 20-годишният нападател Брадли Баркола е в полезрението на Барселона. Френският талант също е цел на Пари Сен Жермен през текущия трансферен прозорец. Междувременно Лион иска 50 милиона евро, за да се раздели с младия играч през това лято.

Брадли Баркола се разви като футболист в школата на Лион. 20-годишният младеж се присъедини към “хлапетата” през 2010 г. и е при тях повече от десетилетие. И след като се издигна в йерархията на клуба от Лига 1, той проби в състава на първия отбор през кампанията 2021/22.

Сезон2 2022/23 обаче бе върховият на Баркола с Лион, тъй като той постепенно стана редовен играч за тях. 20-годишният футболист записа  впечатляващ брой от седем гола и десет асистенции в 31 мача във всички състезания. И прогресът на младежа не остана незабелязан, като няколко клуба от топ първенствата, включително Барселона, насочиха поглед към него.

Тимът на Барселона ще се раздели с Усман Дембеле през следващите дни, като френският национал е на път да премине в Пари Сен Жермен. Докато Рафиня сега трябва да се превърне в безспорния първи избор на дясно крило, Барселона иска да му осигури конкуренция и желае да привлече Баркола. Високата цена на футболиста може да спре каталунците, но те все пак ще вземат 50 млн. от трансфера на Дембеле и е възможно да решат да ги инвестират в 20-годишния талант на Лион.