Официално: Челси привлече национал на Франция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът Аксел Дисаси от Монако продължава кариерата си на "Стамфорд Бридж"

Челси представи поредно ново попълнение – френският национал Аксел Дисаси. Защитникът пристига в Западен Лондон от тима на Монако. Челси ще плати 45 млн. евро на монегаските за правата на централния бранител, който ще увеличи конкуренцията в тази зона на терена.

25-годишният футболист е сключил 6-годишен договор с Челси, така че е поредното попълнение, на което се възлагат големи надежди за бъдещето. Дисаси е вторият перспективен френски защитник, който привлича Челси след Беноа Бадиашил. Последният премина в тима на Челси през зимния трансферен прозорец като пак бе взет от състава на Монако.

„Аксел демонстрира качеството си през няколко сезона във Франция и това заслужено доведе до признание на международната сцена“, казаха “сините” пред официалния уебсайт на клуба. „Той е готов да направи следващата стъпка в кариерата си и ние се радваме, че това ще бъде с Челси. Приветстваме го в клуба и очакваме с нетърпение да се присъедини към Маурисио Почетино и новите си съотборници в следващите дни”, пишат “сините”.

Челси привлече Дисаси, след като загуби Уесли Фофана заради сериозна контузия в коляното, която се очаква да го извади от игра за дълъг период. Лондончани също се разделиха със Сесар Аспиликуета и Калиду Кулибали това лято, което означаваше, че е необходим нов централен защитник.