Барселона ще се връща на победния път срещу Порто в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците ще се класират за 1/8-финалите на ШЛ, ако спечелят домакинството си на "драконите"

Барселона се изправя срещу Порто в мач от 5-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига тази вечер. Тимът на Шави ще се опита да се върне на победния път и да си осигури място на директните елиминации в турнира.

Барселона преминава през колебание в неподходящия момент, точно както класирането им в Шампионската лига изглеждаше сигурно. Тяхната загуба от Шахтьор в миналия кръг ги остави само с три точки преднина пред третия в класирането, а с предстоящия си съперник Порто имат по 9 пункта на върха.

Барса завърши наравно 1:1 с Райо Валекано през уикенда и запази една суха мрежа в последните си шест мача. Каталунците се изправят сега срещу Порто, който е отбелязал поне два пъти в шест от последните си седем двубоя. Освен това португалският отбор спечели последните си четири двубоя като гост, така че е в доста добра форма. Определено Порто може да създаде проблеми на тима на Шави, който е изявен фаворит за победата във вторник вечер.

Това ще бъде седмата среща между двата отбора в историята на Шампионската лига на УЕФА. Каталунският гигант спечели пет от шестте си мача срещу португалския тим. Единствената победа на Порто в Шампионската лига над Барселона дойде през 1985/86. Може ли Порто да поднесе изненада срещу Барса ще разберем малко след 23:45 ч. тази вечер.