ПСЖ и Нюкасъл излизат за решаващ мач в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският тим излиза на "Парк де Прен" във вторник вечер, знаейки, че трябва да вземе точки, за да остане в битката за топ 2 в група F

Пари Сен Жермен приема Нюкасъл тази вечер от 22:00 ч. в един от най-интересните мачове от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. В група F само три точки разделят първите четири отбора преди решаващите два кръга на състезанието. Тимът на ПСЖ в момента заема второ място в таблицата с шест точки след четири кръга преди сблъсъка с Нюкасъл Юнайтед, след като отстъпи първото място след загуба с 1:2 от Милан. “Свраките” пък са последни в класирането след две поредни загуби от Борусия Дортмунд, но пък изостават само с три точки от лидера.

ПСЖ влиза като фаворит за победата в този двубой. Отборът на Луис Енрике е в добра форма, като в петък записа категорична победа с 5:2 над Монако. Френският шампион претърпя унизително поражение с 1:4 на “Сейнт Джеймсис Парк” през октомври и сега ще иска реванш. Парижани посрещат пострадалия от контузии Нюкасъл Юнайтед и знаят, че у дома ще им бъде доста по-лесно. Килиан Мбапе и компания ще са пределно мотивирани да спечелят трите точки.

Пари Сен Жермен загуби шест от последните си осем мача срещу английски отбори в турнира, включително всеки от последните два срещу Манчестър Сити (1-2) и Нюкасъл Юнайтед (1-4). В предстоящия мач Нюкасъл може да стане първият отбор, който прави дубъл над Пари Сен Жермен в кампания от груповата фаза на Шампионската лига след ЦСКА Москва през 2004/05. Определено ни очаква любопитен двубой на “Парк де Пренс”, но нова победа за “свраките” над френския гранд би било изненада.