Челси ще изслуша оферти за защитник през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" може да се разделят с 21-годишния бранител Ян Маатсен през зимата

Според английското издание The ​​Telegraph, Ян Маатсен може да напусне “Стамфорд Бридж” през януари, тъй като Челси е готов да изслуша оферти за 21-годишния футболист. Нидерландският бранител все още не се представя на необходимото ниво, но Челси смята да се раздели с Маатсен единствено със сделка за наем, тъй като иска да запази защитника в своите редици.

Маурисио Почетино използва Ян Маатсен рядко през този сезон, но има много разговори около дългосрочното му бъдеще, като Манчестър Сити и Ливърпул са сред тези, които проявяват интерес към него. От “Стамфорд Бридж” са наясно и не искат да го оставят да напусне, особено в някой от големите съперници.

Челси планира да предложи нов договор на бранителя. Въпреки че се говори за удължаване на престоя му на “Стамфорд Бридж”, няма гаранции за бъдещето му, тъй като клубът е готов да го прати под наем през зимата. “Сините” също така обмислят продажби на други млади играчи, като поставиха цена от 30 милиона на Армандо Броя, а някои клубове от Висшата лига се интересуват от нападателя.

“Сините” също смятат да редуцират състава си преди януарския прозорец, очаквайки пристигането на нови звезди. Идеята около следващия прозорец би съвпаднала с привличането на нови играчи, които подобряват първия отбор и да се разделят с тези, на които Маурисио Почетино не гласува доверие.